Een oorzaak voor het niet hechten aan de printplaat.

Geregeld komt het bij mij nog voor dat objecten niet blijven plakken aan de printplaat. Ondanks het nalopen van de meest bekende oorzaken en deze te hebben opgelost bleef het probleem bestaan.

Nu, bij toeval kom ik achter de oorzaak die misschien ook voor jullie kan helpen.

Om zeker te weten dat je object hecht aan de printplaat moet je bij de eerste lagen een ploppend geluid horen. Hiermee wordt bevestigd dat je object loskomt van het fep-vel. Als dit zo is dan gaat de print meestal goed. Maar als dit niet zo is dan mislukt de print  en heb je je hele object als een pannenkoek op je fep-vel zitten en niet op de printplaat.

Nu was ik tijdens een print in twijfel, hoorde het plopgeluid niet. Om te controleren of de print wel goed ging heb ik de pauzeknop van mijn printer gebruikt om e.e.a te controleren. De printplaat gaat hiermee omhoog zodat je het object kunt controleren. Tijdens dit omhoog gaan hoorde ik wel het ploppende geluid! Conclusie de hefhoogte van de printplaat na een laag belicht te hebben was te kort waardoor het object niet los van het fep-vel kon komen.

JohnT

 

Geef een reactie