Download verschalen!

Beste bezoekers, op onze website vind je downloads van overwegend op of rondom het Nederlandse spoor te gebruiken modellen. Vaak komt het voor dat deze modellen te groot zijn voor de schaal waarin je rijd. Je kunt dit makkelijk oplossen door je model te verschalen. De makkelijkste manier om dit te doen is in je slicer software. Hieronder een overzicht met procenten welke je kunt gebruiken om het juiste percentage te vinden om de download te verschalen in jou schaal.

Schaalconversie

Is jou maat/schaal er niet bij en kun je overweg met een 3D-tekenprogramma doe dan het volgende. Maak een kubus met de uiterlijke maten van het model in jou schaal. Laad deze kubus en de items van het downloadbestand in je slicer software. Selecteer alle objecten behalve de kubus in je slicer software en selecteer verschalen. Verander nu de grootte van de items tot deze overeenkomt met de kubus.

In principe kan dit ook met één item uit het downloadbestand in het geval je niet alles in één keer op je printplaat kunt plaatsen.

Bijvoorbeeld je weet de lengte van een wagon. Maak een kubus met deze lengte. Laad de kubus en het wagonitem uit het downloadbestand in je slicer software. Verander de schaal van het wagonitem tot de lengte gelijk is met de lengte van de kubus. Noteer de gevonden waarde! Deze heb je nodig voor de andere items uit het downloadbestand.

JohnT

Geef een reactie