FEP folie gebruik

De FEP folie is de ondergrond waarop geprint wordt. Het is belangrijk dat deze folie goed is gemonteerd, met goed bedoel ik dat er genoeg speelruimte moet zijn om de folie te laten bewegen bij het lostrekken van het model tijdens het printen.

Na het belichten van een laag wordt het model omhoog getrokken om los te komen van de FEP folie. Als de folie te strak is gemonteerd gaat dit niet of niet goed lukken en mislukt je print omdat delen van je object aan de folie blijven hechten.

Ook bij het printen van grote objecten moet je oppassen. Het is heel aanlokkelijk om de gehele oppervlakte van je printer te gebruiken dit scheelt immers tijd echter werkt dit in de praktijd niet. Doordat je object voor een groot deel de FEP folie bedekt kan deze niet meer bewegen waardoor je object niet loskomt van de folie.

Als ik een object print gebruik ik 30 tot 40 procent van de oppervlakte van de folie zodat er genoeg ruimte is om de folie te laten bewegen tijdens het lostrekken van het object.

In het geval je wel een groot object wilt printen dan kun je dit eerst opdelen in meerdere onderdelen met bijvoorbeeld Meshmixer.

JohnT

Geef een reactie