BOUWVERSLAG NS 2600 (BEEL) veranderingen tot nog toe

Inmiddels ben ik weer wat verder in het printen van het model.

De zijwanden heb ik met mijn filamentprinter geprint omdat deze te lang zijn voor mijn resinprinter en ik ze niet wilde opdelen om ze de stevigheid te behouden. Overigens houd de stevigheid niet over daar de wanden voor het mooi (lees stevigheid) te dun zijn. Ik denk er over de wanden met strips styreen te versterken. Dikker maken kan ook maar dan beïnvloed ik de rest van de constructie en moet ik nog veel meer aanpassen. In een test blijkt het gladschuren van de wanden om de fijne ribbels te verwijderen goed te doen. Ik heb hierbij wel een hulpmiddel, de mini schuurtool van Proxon.

 

Voor het printen van de draaistellen heb ik de spiraalveren moeten aanpassen. Deze zijn zo fragiel dat ze beschadigen bij het verwijderen van het support. De aanpassing is het aanbrengen van een cilinder in de spiraalveer. Overigens print ik de draaistellen met mijn resinprinter. Ondanks de versteviging in de vorm van de cilinder treed nog beschadiging op. Maar hiervoor heb ik de spiraalveren ook los geprint en kan de beschadigde vervangen.

Verder is er nog een probleem met het printen van de handrail, deze zijn prachtig maar in de praktijk te dun. Als ik ze print kan ik ook hiervan het support niet verwijderen zonder de handrail te beschadigen. Ik probeer nu een handmatige aanpassing in de printopstelling en de aangebrachte supports.

Wordt vervolgt

Geef een antwoord